高考满分作文提纲最新,高考满分作文提纲系列

更新时间:2022-4-28 作者:用户投稿原创标记本站原创 点赞:15638 浏览:63193

本试卷共12页,三大题,满分135分.考试用时120分钟.

注意事项:1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名,考生号,试室号和座位号填写在答题卡上.用2B铅笔将试卷类型(B)填涂在答题卡相应位置上.将条形码横贴在答题卡右上角"条形码粘贴处".[来源:学科网ZXXK]

2.选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上.

3.非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上,如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,不准使用铅笔和涂改液.不按以上要求作答的答案无效.

4.考生必须保持答题卷和答题卡的整洁,考试结束后,将试卷,答题卷和答题卡一并交回.

语言知识及应用(共两节,满分45分)

完形填空(共15小题,每小题2分,满分30分)[来源:Zxxk.Com]

阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A,B,C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.

HowlongcanhumanbeingsliveMostscientistswhostudyoldagethinkthatthehumanbodyis___1___tolivenolongerthan120years.However,110yearsisprobablythelongestthatanyonecouldhopetolive——ifheorsheis___2___healthyandlucky.Somescientistsevensaywecanliveaslongas130years!Yet,ourcellssimplycannotcontinuetoreproduce___3___.Theywearout,andasaresult,wegetoldand___4___die.

Eventhoughwecan'tliveforever,wearelivinga___5___lifethaneverbefore.In1900,theerageAmericanlifespan(寿命)wasonly47years,buttodayitis75years!

WhendoesoldagebeginthenSixty-fivemaybeout-of-dateasthe___6___linebetweenmiddleageandoldage.Afterall,manyolderpeopledon'tbegintoexperiencephysicalandmental___7___untilafterage75.

Peoplearelivinglongerbecausemorepeople___8___childhood.Beforemodernmedicinechangedthelawsofnature,manychildrendiedofmonchildhood___9___.Nowthatthechancesofdying___10___aremuchlower,thechancesoflivinglongaremuchhigherduetobetterdietsandhealthcare.

Onthewhole,ourpopulationisgettingolder.The___11___inourpopulationwillhelastingeffectsonoursocialdevelopmentandourwayoflife.Somepeoplefearsuchchangeswillbefortheworse,whilesomesee___12___,notdisaster,manymenandwomenintheir"goldenyears"arehealthy,stillactive,andyoungin___13___ifnotinage.

Asthesocietygrowsold,weneedthe___14___ofouroldercitizens.Withlonglivesaheadofthem,theyneedto___15___activeanddevoted.

1.A.designedB.selectedC.improvedD.discovered

2.A.pletelyB.generallyC.apparentlyD.extremely

3.A.rapidlyB.harmlesslyC.endlesslyD.separately

4.A.eventuallyB.hopelesslyC.automaticallyD.desperately

5.A.busierB.longerC.richerD.happier

6.A.finishingB.guidingC.waitingD.dividing

7.A.stressB.damageC.declineD.failure

8.A.surviveB.enjoyC.rememberD.value

9.A.problemsB.fearsC.worriesD.diseases

10.A.poorB.youngC.sickD.quiet

11.A.changesB.recoveryC.safetyD.increases

12.A.dreamsB.chancesC.strengthsD.choices

13.A.mindB.appearanceC.voiceD.movement

14.A.protectionB.suggestionsC.contributionsD.permission

15.A.soundB.appearC.turnD.stay

【答案】

1.A

2.D

3.C

4.A

5.B

6.D

7.C

8.A

9.D

10.B

11.A

12.B[来源:学科网ZXXK]

13.A

14.C

15.D

6.D考查形容词及语境的理解.句意:作为中年和老年的分界线,65岁可能已经过时了.finishing完成,guiding指导,指引,waiting等待,dividing划分.根据文意可知,把65岁当做中年和老年的分界线,这已经不适合现在的形势了.dividingline分界线,故选D.

7.C考查名词及语境的理解.句意:毕竟,很多老年人直到75岁之后才开始经历身体和精神的衰落.stress压力,压迫,damage损坏,decline衰落,衰弱,failure失败.根据句意可知,现在很多老年人是在75岁之后身体和精神才开始衰弱的,故选C.

8.A考查动词及语境的理解.句意:现在人们活得更长因为更多的人从童年中幸存下来.survive幸存,enjoy喜欢,欣赏,remember记得,value价值,估价.根据这一段的内容和thechancesoflivinglongaremuchhigherduetoabetterdietsandhealthcare可知,现在的人平均寿命比以前更长的一个原因是人们从童年的疾病中幸存了下来,故选A.

9.D考查名词及语境的理解.句意:在现代医学改变了自然的法则之前,很多孩子死于常见的儿童疾病.problems问题,fears恐惧,害怕,worries担心,diseases疾病.根据句意可知,以前的人们因为很多普遍的儿童疾病而死,所以导致平均寿命比较低.故选D.

10.B考查形容词及语境的理解.句意:既然年少夭折的可能性更低了,那么活得更长的机会就更高了,因为有了更好的饮食和医学护理.poor穷的,young年轻的,sick病的,quiet安静的.根据这一段的意思可知,以前人们在小的时候就因为生病死去了,dyingyoung就是年少死去.故选B.

11.A考查名词及语境的理解.句意:人口结构的改变会对我们社会的发展和我们的生活方式有持续的影响.changes改变,recovery恢复,safety安全,increases增长,增加.根据下文中Somepeoplefearsuchchangeswill等可知,我们现在的人口结构改变了,故选A.

12.B考查名词及语境的理解.句意:一些人担心这个改变将会带来一些坏处,然而还有一些人看到的是机会,而不是灾难.dreams梦想,chances机会,strengths力量,choices选择.根据句意可知,这句话中的while表示对比,即跟前一种人不一样的看法,故选B.

13.A考查名词及语境的理解.句意:现在,很多处在"黄金年龄"的男士和女士,身体都非常健康,仍然积极,心态也很年轻.mind心态,appearance外表,voice声音,movement移动.根据句意可知,这里应该是说虽然年龄老了,但是心态依然年轻,故选A.

14.C考查名词及语境的理解.句意:随着我们的社会老龄化,我们需要这些老年公民们的贡献.protection保护,suggestions建议,contributions贡献,permission允许.根据文意可知,现在的社会逐渐老龄化,因此老年人也要继续给我们的社会做贡献,故选C.

15.D考查动词及语境的理解.句意:前面还有很长的寿命,他们需要保持积极的心态和奉献的精神.sound听起来,appear好像,出现,turn转,变成,stay保持.根据文意可知,现在人们的寿命更长了,因此老年人也要继续保持积极心态,为我们的社会做贡献.故应选D.

【考点定位】社会现象类短文.

第二节语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为16-25的相应位置上.

Mr.Johnsonlivedinthewoodswithhiswifeandchildren.Heowned___16___farm,whichlookedalmostabandoned.___17___(lucky),healsohadacowwhichproducedmilkeveryday.Hesoldorexchangedsomeofthemilkinthetownsnearly___18___otherfoodandmadecheeseandbutterforthefamilywithwhat___19___(lee).Thecowwastheironlymeansofsupport,infact.Oneday,thecowwaseatinggrass___20___itbegantorainheily.Whilemakinggreateffortstorunaway,she___21___(fall)overthehillanddied.ThentheJohnsontriedtomakealiving___22___thecow.Inordertosupporthiamily,Mr.Johnsonbegantoplantherbsandvegetables.Sincetheplantstookawhiletogrow,hestartedcuttingdowntrees___23___(sell)thewood.Thinkingabouthischildren'sclothes,hestartedgrowingcottontoo.Whenharvestcamearound,hewasalreadysellingherbs,vegetablesandcottoninthemarket___24___peoplefromthetownmetregularly.Nowitoccurredto___25___thathiarmhadmuchpotentialandthatthedeathofthecowwasabitofluck.

【答案】

16.a

17.luckily

18.for

19.wasleft

20.when

21.fell

22.without

23.tosell

24.where

25.him

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是Johnson先生一家人靠着农场里的奶牛维持生活,但是一次意外奶牛死了,Johnson先生不得不想其他办法继续生活.他一边种药草和蔬菜,一边砍树去集上卖木头.上帝在给他关上了一扇门的时候,又给他打开了一扇门.

16.句意:他拥有一个农场,这个农场看起来都快废弃了.a是不定冠词,表示泛指一个等,修饰可数名词单数.根据文意可知,Johnson先生和家人住在树林里,他拥有一个农场.故填a.

17.句意:幸运的是,他还有一头奶牛,每天都能产奶.luckily副词,幸运的是.根据文意可知,Johnson先生的农场很破旧,都快要废弃了.但是还有奶牛每天都产奶,能让他维持生存,所以这是一件幸运的事.这里用副词形式修饰整个句子

18.句意:他去附近的镇里卖牛奶,或是用牛奶来换其他的食物.本句话中exchange的意思是交换,根据句意可知,Johnson先生用牛奶来换其他的食物.这里是用短语exchange等for等,故填介词for.

19.句意:他去附近的镇里卖牛奶,或是用牛奶来换其他的食物,用剩下的牛奶制作奶酪和黄油.lee离开,剩下,留下.根据文意可知,Johnson先生一家靠农场里的奶牛产奶来生活.除去卖掉的和换其他食物的牛奶,剩下的他就用来制作奶酪和黄油.这里whatwasleft是一个宾语从句,根据句意可知用被动语态.

20.句意:一天,奶牛正在吃草,这时突然开始下起大雨.when是并列连词,意思是正在这时.这句话使用的句型是bedoingsth.when等,正在做某事这时等.

21.句意:在慌忙逃跑的时候,奶牛摔下了山死了.fall摔倒,掉下来,根据文意可知,这篇短文使用的是一般过去时态,故这里填过去式fell.

22.句意:牛奶死了,Johnson先生不得不继续生活.with和等一起.根据文意可知,牛奶在慌忙躲雨的时候,不小心摔死了,因此Johnson先生就不得不没有了奶牛来生活.故填without.

23.句意:因为这些药草和蔬菜需要花费时间来生长,Johnson先生就开始砍树来卖木头.sell卖,销售.根据文意可知,Johnson先生一边种植药草和蔬菜,一边砍树去卖掉木柴.这里用动词不定式形式在句中做目的状语.

24.句意:丰收的时候,他已经在人们定期赶集的市场上去卖药草,蔬菜和棉花了.where在这里引导的是一个定语从句,修饰先行词themarket.

25.句意:现在看来好像他的农场是非常有潜能的,奶牛的死也似乎给他带来了好运气.Itoccurredtosb.that等某人突然发现等,这是一个固定的句型,因为这篇短文讲述的是Johnson先生,故填him.

【考点定位】语法填空.

II阅读(共两节,25题,满分50分)

阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每题所给的A,B,C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.

A

Peterlovedtoshopusedarticles.Almostamonthago,heboughtpopularwordgamethatusedlittlepiecesofwoodwithdifferentlettersonthem.Ashewaspurchasingit,thesalesgirlsaid,"Uh,look,thegameboxhen'tevenbeenopenedyet.Thatmightbeworthsomemoney."

Peterexaminedthebox,and,sureenough,itwaspletelycoveredinfactory-sealedplastic.Andhesawadateof1973onthebackofthebox.

"Youshouldputthatupforauction(拍卖)ontheInter,andseewhathappens."thesalesgirlsaid.

"Yes,you'reright.Peoplelikesomethingrare."Peteragreed,"Ican'timaginetherebeinerymanyunopenedboxesofthisgamestillaround40yearslater."

"Don'tfettotellmeifyousellit."thesalesgirliled.

"Noproblem."Petersaid.

Afterhegothome,Peterwentonlinetoseveralauctionwebsiteslookingforhisgame.Buthecouldn'tfindit.ThenhetypedinthenameofthewordgameandhitSearch.Thesearchresultwas543websitescontaininginformationaboutthechangesofthegame.Overtheyears,thegamehadbeenproducedusinglettersindifferentsizesandgameboardsindifferentcolors.Healsofoundsomelistsofgamefanslookingforvariousversionsofthegame.Peteredsomeofthem,tellingthemwhathehad.

Twoweekslater,Peterwentbacktotheshop.

"Hello.Doyoustillremembertheunopenedwordgame"

Thesalesgirllookedathimforasecond,thenrecognizedhimandsaid,"Oh,hi!"

"I'vegotsomethingforyou,"Petersaid."Isoldthegameandmade$1,000.Thankyouforyoursuggestion."Hehandedherthree$100bills.

"Wow!"thesalesgirlcriedout."Thankyou,Ineverexpectedit."

26.WhichofthefollowingbestdescribesPeter'swordgame

A.Itwaadearound40yearsago.

B.Ithadgameboardsindifferentsizes.

C.Itwaskeptinaplasticbagwithaseal.

D.Ithadlittlepiecesofwoodindifferentcolors.

27.WhatdidthesalesgirlprobablythinkofPeter'swordgame

A.Oldandhandy.

B.Rareandvaluable.

C.Classicandattractive.

D.Colorfulandinteresting

28.Petergotthenamesofthegamefanrom_________.

A.anauction

B.theInter

C.agameshop

D.thesecond-handshop

29.Whathappenedattheendofthestory

A.Petergethegirl$300asareward.

B.ThesalesgirlbecamePeter'riend.

C.Peterreturnedthewordgamefor$1,000.

D.ThesalesgirlfeltconfusedtoseePeteragain.

30.Whatisthemainthemeofthestory

A.It'simportanttokeepapromise.

B.It'sgreattoshareinotherpeople'shappiness.

C.Weshouldbegratefulforthehelpfromothers.

D.Somethingrareisworthalargeamountofmoney.

【答案】

26.A

27.B

28.B

29.A

30.C

【解析】

试题分析:本文叙述了Peter在听从了一位女销售员的建议,写了一个旧的游戏盒子,并到网上拍卖.结果他挣了1000美元.为了感激这位女销售员,他给了她300美元做为回报.

【考点定位】故事类短文阅读.

B

WhenIwasnineyearsold,Ilovedtogofishingwithmydad.Buttheonlythingthatwasn'tveryfunaboutitwasthathecouldcatchmanyfishwhileIcouldn'tcatchanything.Iusuallygotprettyupsetandkeptaskinghimwhy.Healwaysanswered,"Son,ifyouwanttocatchafish,youhetothinklikeafish",Irememberbeingevenmoreupsetthenbecause,"I'mnotafish!"Ididn'tknowhowtothinklikeafish.Besides,Ireasoned,howcouldwhatIthinkinfluencewhatafishdoes

AsIgotalittleolderIbegantounderstandwhatmydadreallymeant.So,Ireadsomebooksonfish.AndIevenjoinedthelocalfishingclubandstartedattendingthemonthlymeetings.Ilearnedthatafishisacold-bloodedanimalandthereforeisverysensitivetowatertemperature.Thatiswhyfishprefershallowwatertodeepwaterbecausetheformeriswarmer.Besides,waterisusuallywarmerindirectsunlightthanintheshade.Yet,fishdon'theanyeyelids(眼皮)andthesunhutstheireyes等ThemoreIunderstoodfish,themoreIbecameeffectiveatfindingandcatchingthem..

WhenIgrewupandenteredthebusinessworld,Irememberhearingmyfirstbosssay,"Weallneedtothinklikesalespeople."Butitdidn'tpletelymakesense.Mydadneveroncesaid,"Ifyouwanttocatchafishyouneedtothinklikeafisherman."Whathesaidwas,"Youneedtothinklikeafish."Yearslater,withgreateffortstopromotelong-termservicestopeoplemucholderandricherthanme,Igraduallylearnedwhatweallneedistothinkmorelikecustomers.Itisnotaneasyjob.Iwillshowyouhowinthefollowingchapters.

31.Whywastheauthorupsetinfishingtripswhenhewasnine

A.Hecouldnotcatchafish.

B.Hiatherwasnotpatientwithhim.

C.Hiatherdidnotteachhimfishing.

D.Hecouldnotinfluenceafishashiatherdid.

32.Whatdidtheauthor'atherreallymean

A.Toreadaboutfish.

B.Tolearnfishingbyoneself.

C.Tounderstandwhatfishthink.

D.Tostudyfishinginmanyways.

33.Accordingtotheauthor,fisharemostlikelytobefound_________.

A.indeepwateronsunnydays

B.indeepwateroncloudydays

C.inshallowwaterundersunlight

D.inshallowwaterunderwatersidetrees.

34.Afterenteringthebusinessworld,theauthorfound_________.

A.iteasytothinklikeacustomer

B.hiather'ishingadviceinspiring

C.hiirstboss'ssalesideasreasonable

D.itdifficulttosellservicestopoorpeople

35.Thispassagemostlikelyerom_________.

A.afishingguide

B.apopularsalesbook

C.anovelonchildhood

D.amillionaire'sbiography

【答案】

31.A

32.C

33.D

34.B

35.B

【考点定位】故事类短文阅读.

C

DanielAnderson,afamouspsychologist,believesit'simportanttodistinguishtelevision'sinfluencesonchildrenfromthoseofthefamily.WetendtoblameTV,hesays,forproblemsitdoesn'treallycause,overlookingourownrolesinshapingchildren'inds.

Onetraditionalbeliefabouttelevisionisthatitreducesachild'sabilitytothinkandtounderstandtheworld.WhilewatchingTV,childrendonotmerelyabsorbwordsandimages(影像).Instead,theylearnbothexplicitandhiddenmeaningromwhattheysee.Actually,childrenlearnearlythepsychologyofcharactersinTVshows.Furthermore,aanyteachersagree,childrenunderstandfarmorewhenparentswatchTVwiththem,explainingnewwordsandideas.Yet,mostparentsuseaneducationalprogramasachancetoparktheirkidsinfrontofthesetanddosomethinginanotherroom.

Anotherargumentagainsttelevisionisthatitreplacesreadingasaformofentertainment.ButaccordingtoAnderson,theamountoftimespentwatchingtelevisionisnotrelatedtoreadingability.TVdoesn'ttaketheplaceofreadingformostchildren,ittakestheplaceofsimilarsortsofrecreation,suchaslisteningtotheradioandplayingsports.Thingslikeparents'educationalbackgroundheastrongerinfluenceonachild'sreading."Achild'sreadingabilityisbestpredictedbyhowmuchaparentreads."Andersonsays.

Traditionalwisdomalsohasitthatheytelevision-watchinglowersIQ(智商)scoresandaffectsschoolperformance.Buthere,too,Andersonnotesthatnostudiesheprovedit.Infact,researchsuggeststhatit'stheotherwayaround."Ifyou'reartyoung,you'llwatchlessTVwhenyou'reolder,"Andersonsays.Yet,peopleoflowerIQtendtobelifelongtelevisionviewers.

Foryearsresearchersheattemptedtoshowthattelevisionisdangeroustochildren.However,byshowingthattelevisionpromotesnoneofthedangerouseffectsasconventionallybelieved,Andersonsuggeststhattelevisioncannotbecondemnedwithoutconsideringotherinfluences.

36.BywatchingTV,childrenlearn_________.

A.imagesthroughwords

B.morethanexplicitmeanings

C.moreaboutimagesthanwords

D.littleaboutpeople'spsychology

37.Aneducationalprogramisbestwatchedbyachild_________.

A.onhisown

B.withotherkids

C.withhisparents

D.withhisteachers

38.Whichofthefollowingiostrelatedtochildren'sreadingability

A.Radio-listening

B.Television-watching

C.Parents'readinglist

D.Parents'educationalbackground

39.Andersonbelievedthat_________.

A.themoreachildwatchesTV,thearterheis

B.theyoungerachildis,themorehewatchesTV

C.thearterachildis,thelesslikelyhegetsaddictedtoTV

D.thelessachildwatchesTV,thebetterheperformsatschool

40.Whatisthemainpurposeofthepassage

A.ToadviseontheeducationaluseofTV.

B.TodescribeTV'sharmfuleffectsonchildren.

C.ToexplaintraditionalviewsonTVinfluences.

【解析】

36.B

37.C

38.D

39.C

40.D

40.D推理判断题.根据最后一段的Andersonsuggeststhattelevisioncannotcondemnedwithoutconsideringotherinfluences."Anderson认为不应该按照常规,不考虑电视的其他影响而去谴责电视"故推断这篇文章的目的是呈现Anderson打破常规的想法,故选D.

【考点定位】教育类短文阅读.

D

ItwasoncemontoregardBritainasasocietywithclassdistinction.Eachclasshaduniquecharacteristics.

Inrecentyears,manywritershebeguntospeakthe'declineofclass'and'classlesssociety'inBritain.Andinmoderndayconsumersocietyeveryoneisconsideredtobemiddleclass.

Butpronouncingthedeathofclassistooearly.Arecentwide-rangingsocietyofpublicopinionfound90percentofpeoplestillplacingthemselvesinparticularclass,7ercentagreedthatclasswasstillitalpartofBritishsociety,and52percentthoughttherewerestillsharpclassdifferences.Thus,clasaynotbeculturallyandpoliticallyobvious,yetitremainsanimportantpartofBritishsociety.Britainseemstohealoveofstratification.

OneunchangingaspectofaBritishperson'sclasspositionisaccent.Thewordsapersonspeakstellherorhisclass.AstudyofBritishaccentsduring1970oundthatoicesoundinglikeaBBCnewsreaderwasviewedasthemostattractivevoice,Mostpeoplesaidthisaccentsounded'educated'and'soft'.Theaccentsplacedatthebottominthisstudy,ontheotherhand,wereregional(地区的)cityaccents.Theseaccentswereseenas'mon'and'ugly'.However,asimilarstudyofBritishaccentsintheUSturnedtheseresultsupsidedownandplacedsomeregionalaccentsasthemostattractiveandBBCEnglishastheleast.ThissuggeststhatBritishattitudestowardsaccenthedeeprootsandarebasedonclassprejudice.

Inrecentyears,however,younguppermiddle-classpeopleinLondon,hebeguntoadoptsomeregionalaccents,inordertohidetheirclassorigins.Thisisanindicationofclassbeingunnoticed.However,the1995popsong'CommonPeople'putorwardtheviewthatthoughamiddle-classpersonmay'wanttolivelikemonpeople'theycanneverappreciatetherealityofaworking-classlife.

41.ArecentstudyofpublicopinionshowsthatinmodernBritain________.

A.itistimetoendclassdistinction

B.mostpeoplebelongtomiddleclass

C.itiseasytorecognizeaperson'sclass

D.peopleregardthemselvessociallydifferent[来源:学科网]

42.ThewordstratificationinParagraph3isclosestinmeaningto________.

A.variety

B.mostpeoplebelongtomiddleclass

C.authority

D.qualification

43.ThestudyintheUSshowedthatBBCEnglishwasregardedas_________.

A.regional

B.educated

C.prejudiced

D.unattractive

44.Britishattitudestowardsaccent_________.

A.healongtradition

B.arebasedonregionalstatus

C.aresharedbytheAmericans

D.hechangedinrecentyears

45.Whatisthemainideaofthepassage

A.Themiddleclassisexpanding

B.Aperson'saccentreflectshisclass

C.ClassisakeypartofBritishsociety

D.Eachclasshasuniquecharacteristics.

【答案】

41.D[来源:学科网]

42.B

43.D

44.D

45.C

【解析】

【考点定位】文化类短文阅读.

第二节信息匹配(共5小题,每小题2分,满分10分)

请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息.请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑.

首先阅读下列活动介绍:

A.B.ANightofGlamorandIntrigueatShanghaiBundin1930

TocelebrateAsiaheritagemonth,TrendyNewYorkisproudtopresent"CheongsamNightout--AdatewithCheongsambeautiesinShanghaiBund1930".

May16,9:00PM-May17,12:00AM.EDT

330West40thStreet,NewYork.NY10018PickingPartners---NEWYORK

FeaturingadaptationromChineseandWesternclassic,includingworkromChineseAcademyAward---winningposerTanDun,theBeijingGuitarDuoteamedupwithCubanguitarvirtuosoManuelBarrueco(right)foraChinaWestConcertattheNewYorkHistoricalSocietyonApril23.C.D.HeroesofHistory:LegacyofMyChineseFamily

JoinusasactressTinaChenrecountsthefascinatingstoryofthreegenerationsofhermother'amilyandtheircontributionstothehistoryofChina.

Friday,May8,6:30PM--7:30PM

ChinaInstitute

125East65thStreet,NewYork,NY10065

Greatshorts---NEWYORK

AphotographyexhibitionheldbyHANMediatocelebrateitoundinginNewYorkCityonApril24,featuringthreeemergingChinesephotographers,YingxiMichaelShi,HaiyinLinandLimingGuan,whoseworksheappearedinpublicationssuchasVogue,ELLE,TheNewYorkTimesandothers.E.F.

Forbiddendelights---NEWYORK

ThefirstsessionoftheChinaInstituteinAmericashortcourseBeijing:TheCityThroughItsArchitectureopensonWednesday.NancyS.SteinhardtdiscussestheForbiddenCityandBeijing'simperialarchitecture.PassingontheKunquArt:FromMastertoDisciples

KunquSociety,theclassicalChinesetheaterwhichbinessinging,dancingandactingtoliteraryworksbymastersofMingandQingDynasties,performingintroduceoursignatureplaysofKunquMasterJiqingZhangtoAmericanaudiences.

Sunday,April19,2:00PM,EST

MillerTheatreatColumbiaUniversity

2960Broadway,NewYork,NY10027请根据以下人物介绍选择他们可能参加的活动:

46.EdwardLeonardoNorton,connoisseurofChineseandJapaneseantiques.HehasastronginterestinclassicalChineseliteraryworks.HeevenstartsgoingtoeveningclassestolearnclassicalChineseatColumbiaUniversity.

47.DaphneSui-yuanTan,formerdirectorofNationalAssociationofPhotographers.AfterreadingsomehistorybooksonhowthefirstgroupofChineseimmigrantssurvivedinAmericaofthe19thcentury,shehasbeekeenonherownfamilyhistoryandthatofothers.

48.SharonCollins,popsingerandamateurphotographer.Hermarriagewithaseriouusiccritichasdrawnhertohisworld,sosheisnowcrazyaboutclassicalmusicandwillnotmissanychancetoattendaconcertwithherhusband.

49.MichelleHiggins,eminentphotographerandcolumnistforquiteafewinternationally-knowntrelmagazines.Recently,shehasshowngreatinterestinphotoexhibitswhichfeatureyoungartistswithIslamicorChinesebackground.

50.CarolineHugo,famouswriterandinfluentialmoviecritic.LastyearherfantasystorywhichinvolvedthemysteriousForbiddenCityreceivedcriticalacclaim.NowsheisconceivingaromancethathasShanghaiofthe1930sasthesetting.

【答案】

46.F

47.C

48.B

49.D

50.E

【解析】

试题分析:

46.F根据EdwardLeonardoNorton对于中国的古典文学作品感兴趣,并且去上夜校来学习古典汉语.选项F叙述的是KunquSociety是中国古典的戏院,把唱歌,跳舞和中国文学作品联系起来.这正符合EdwardLeonardoNorton的要求,故选F.

47.C根据DaphneSui-yuanTan对于自己的以及其他人的家族历史感兴趣.选项C叙述的是legacyofmyChineseFamily,关于家族的历史,这正符合DaphneSui-yuanTan的要求,故选C.

48.B根据SharonCollins是一名歌手和业余摄影师,她对于古典音乐非常感兴趣,她不错过参加音乐会的任何机会.选项B叙述的是Pickingpartners将在4月23日召开音乐会,这正符合EdwardLeonardoNorton的要求,故选B.

49.D根据MichelleHiggins对于摄影展非常感兴趣.选项D叙述的是一次摄影展在4月24日在纽约举行,这正符合EdwardLeonardoNorton的要求,故选D.

50.E根据CarolineHugo写过关于紫禁城一个故事,选项E叙述的是ForbiddenDelights要讨论关于紫禁城的城市.


【考点定位】信息匹配.

III写作(共两节,满分40分)

第一节基础写作(共1小题,满分15分)

你接受了一项写作任务,为英语校报写一篇科技报道.

[写作内容]

请根据以下信息,介绍国外医疗行业出现的一项新技术.内容包括:

技术名称:DNA检测

检测方法:唾液样本分析

检测费用:125英镑

检测时长:4到6周

检测用途:1.预测重大疾病

2.预知食物偏好

3.提示合适的锻炼方式

检测影响:1.增强健康意识

2.易引起过度焦虑

*唾液样本:salivasample

[写作要求]

只能用5个句子表达全部内容,

[评分标准]

句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯.

【答案】

DNADetection

Wecanusesalivasampletodetectwhetherpeoplehemajorillnesses,predictwhetherpeopleareparticularaboutfoodandremindpeopletotakeproperexercise.Peopleshouldpay125poundorit.Ittakeourtosixweekstofinishthereport.Afterdetectionwecanrealizeweshouldstrengthenourbodies.Itmaycausetoomanyworries.

第二节读写任务(共1小题,满分25分)

Sallywalkedontotheplatform,pickedupapieceofchalkandwroteontheblackboard:"Rule1:Wearefamily!"Allstudentsstoppedtolookather.AndshecontinuedwithRule2,Rule3等Inthefollowingweeks,Sallyworkedout10classrulesandpostedthemonthewallsoftheclassroom.Shepatientlyexplainedalltherulestothestudentsandrequireeveryonetofollowthem.

Surprisingly,Sallywasnotdrivenoutliketheformerteachers,instead,shewonrespectfromthestudents.Overtheyear,shewitnessedgradualchangeintheclass.Atthegraduationceremony,justassheexpected,shewasveryproudtostandwithaclassofcare,mannersandconfidence.

[写作内容]

1.用约30个词概括上文的主要内容.

2.用约120个词就班规谈谈你的想法,内容包括:

(1)你们班最突出的问题是什么

(2)针对该问题你会设计一条什么班规

(3)你认为班规会带来什么影响

[写作要求]

1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文的句子.

2.作文中不得出现真实姓名和学校名称.

[评分标准]

概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯.

【答案】

Sallywasateacher.whotaughtsomestudentullofproblems.Thestudentsdidn'tfollowtheschoolrules.Therefore,shemadetheruleorthem.Latertheymadegreatprogress.

Inourclass,somestudentsdon'tworkhardandoftenfightwitheachother.Iwilltellthemsomestoriesabouthard-workingpeople.Iwillmakeastudyplantoencouragethemtostudywork.Iputupsomesayingsonthewallstoremindthemtodoso.Iwillexplaintothemthatstudyinghardisveryimportant.Theyaren'tallowedtofightatschool.Inthisway,studentsheagoodhabit.Mostofthestudentollowtheschoolrulesandstudywork.Theywillrespectteachersandotherclasates.Theywillhegoodmannersandconfidence.Latertheywillgetbettergrades.

【考点定位】考查提纲作文.

名师解读,权威剖析,独家奉献,打造不一样的高考!

19

相关论文范文